Jak zavěsit TRX® závěsný systém

V jaké výšce?

Pro správné zavěšení by měla brzda viset ve výšce 180 cm, při kompletním natažení TRX na nejdelší možnou délku, budou spodní oka pro zavěšení chodidel ve výšce 7 – 8 cm nad zemí.

Hrazda
  • Omotejte závěsnou kotvu kolem kotevního bodu tolikrát, kolikrát je nutné, aby spodní část visela cca 195 cm nad zemí.
  • Při připevňování k hladkým tyčím, kotvu omotejte několikrát, aby se zabránilo jejímu posuvu do stran.
  • Karabinu poté opět zahákněte za popruh dle obrázku, nesmí být ohnutá přes kotevní body, hrozí její ohnutí a následné zničení.
Dveře
  • Zahákněte karabinu do dveřního závěsu (kotvy), závěs přehoďte polštářkem za hranu dveří a přivřete.
  • Zatáhněte za popruhy abyste se ujistili, že je TRX pevně zakotveno.
  • Zároveň se také ujistěte, že cvičíte na druhou stranu, než se otevírají dveře. Ty pro jistotu ještě zamkněte, aby vám je někdo jiný neotevřel.
Strom
  • Najděte si pěkný, vzrostlý strom. Nejlépe takový, který na vás nespadne. Vezměte závěsnou kotvu a omotejte ji kolem stromu přibližně 2 metry nad zemí

Příliš vysoké stropy? Strom? X-tender neboli prodlužovací popruh TRX vám s tímto problémem pomůže! 

Skupinové lekce: 

Konstrukce

Vytvořte si ve svém zařízení tu nejmodernější funkční tréninkovou zónu pomocí TRX® Studio Line. Tyto vysoce přizpůsobitelné systémy ukotvení a skladování závěsných systémů a funkčních pomůcek maximalizují efektivitu prostoru a funkčnost cvičení. Je zde kladen důraz na design a estetiku, tak aby TRX studio vyhovovalo potřebám každého člena, prostoru a aktivit. Ať už máte malé studio nebo velký nevyužitý prostor, TRX Studio Line nabízí nekonečně mnoho možností přizpůsobení. Pomůžeme vám najít perfektní sestavu Studio Line přesně podle vašich potřeb. 3D FITNESS také nabízí možnost vytvoření jednoduché samonosné nebo závěsné konstrukce na míru.

Rozestupy

TRX® závěsné systémy by měly vždy být zavěšeny ve stejné výšce dle výše uvedených instrukcí pro zavěšení.

Kotvy umisťujeme s rozestupem 1 – 1,5 m nejlépe tak, aby byly naproti sobě na přeskáčku. To znamená, že pro rám 3 metrů se nám vejde 4 – 6 cvičenců, pro rám 6 metrů: 10 – 12 cvičenců